FEMCA 2018
1/8 I.C. OFF-ROAD
CHAMPIONSHIP

18TH – 22ND APRIL
BANANA RC TRACK
BATAM ISLAND – INDONESIA

ORGANIZER DETAIL :

ORGANIZING RACE 
JOHN AGUS / CHAIRMAN
ASANG HO / PROJECT MANAGER
MENK CHUA / VENUE MANAGER ( TRACK OWNER )
ANDRE SUPRYANATA / SECRETARY

RACE ORGANIZATION
TREVOR REID/ CHIEF DIRECTOR CEO FEMCA
FRANCIS GUNARDI / RACE DIRECTOR

MOSY PERKASA / RACE OPERATOR

OFFICIAL MAIL : admin@bananarctrack.com

EVENT OFFICIAL POINT OF CONTACT :
KURNIAWAN CHEN – +62 821 7309 9393 ( Whatsapp is available )

SINGAPORE AREA CONTACT PERSON :
For Racer need help of Storage at Singapore or any kind of help in Singapore area, please do not hesitate to contact Toykar Kyosho Singapore thru WhatsApp +6590280827

BATAM ISLAND EMERGENCY CONTACT :
POLICE       : 112 / +62 778 458110
HOSPITAL : +62 778 431777

REGISTRATION AND FEE
2018 FEMCA OFFICIAL WEBSITE :
http://bananarctrack.com/blog/femca-batam-2018/

REGISTRATION :
http://bananarctrack.com/blog/femca-batam-2018/registration/

Online entries will need to pay in full for confirmation. Paypal will be available

ENTRY FEE :
DRIVER AND MECHANIC              : Rp. 1.750.000,- ( US$ 130.00 )
( MARSHALL INCLUDED & BANQUET TICKET FOR 2 PERSONS)

PARTICIPANT WILL BE GIVEN 3 ( THREE ) TAGS :
– 1 ( ONE ) DRIVER TAG
– 2 ( TWO ) MECHANICS TAGS
* GUESS WITHOUT TAGS WILL NOT BE ALLOWED TO ENTER VENUE

PAYMENT DETAILS ARE AT :
http://bananarctrack.com/blog/femca-batam-2018/registration/

REGISTRATION CLOSING DATE : 18th March 2018
Rp.500,000 late fee will be imposed after closing date.

PAYMENT :
PAYMENT CAN BE MADE VIA :
PAYPAL to : sudianto_c@yahoo.com

Bank Transfer :
 Bank Central Asia ( BCA)
821-030-753-3
Account Name : Budi Setyawan

RACE INFORMATION 

CATEGORY AND PARTICIPANT :
1/8th Scale I.C. OFF-ROAD
CAPPED AT 150 DRIVERS
RACE FORMAT : XMAS TREE FINALS
http://www.ifmar.org/pdf/rules/ifmar_wc_8th_offroad_2016V1.pdf

* Subject to terms and conditions in IFMAR REGULATION 2016

Note:
Track will be close 1st April 2018 until FEMCA 2018

RACE SCHEDULE

 

DATE TIME DETAILS
Wed,18th April 08.00 – 09.30 Event Registration
  08.30 – 09.00 Team Managers Meeting
  09.15 – 09.45 Driver’s Briefing
10.00 – 11.30 Controlled Practice 1 ( 7 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
  11.50 – 13.20  Controlled Practice 2 ( 7 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
13.40 – 15.10 Controlled Practice 3 ( 7 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
15.30 – 17.15 Controlled Practice 4 ( 7 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
RE-SEEDING
17.45 Team Manager Meetin
Thu, 19th April 08.30 – 10.45 Qualifier Heat Round 1 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
11.05 – 12.00 BREAK
12.05 – 14.35 Qualifier Heat Round 2 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
14.50 – 17.20 Qualifier Heat Round 3 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
17.30 Team Managers Meeting
Fri, 20th April 08.30 – 10.45 Qualifier Heat Round 4 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
11.00 – 11.45 OPENING CEREMONY
11.50 – 13.00 Friday Pray
13.15 – 15.30 Qualifier Heat Round 5 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
16.00 Team Managers Meeting
Sat, 21st April 08.30 – 11.00 Qualifier Heat Round 6 ( 10 Minutes )
Heat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
11.05 – 11.45 BREAK
11.55 – 12.10 1/128 A FINAL ( 15 MINUTES )
12.20 – 12.35 1/128 B FINAL ( 15 MINUTES )
12.45 – 13.00 1/64 A FINAL ( 15 MINUTES )
13.10 – 13.25 1/64 B FINAL ( 15 MINUTES )
13.35 – 13.50 1/32 A FINAL ( 15 MINUTES )
14.00 – 14.15 1/32 B FINAL ( 15 MINUTES )
14.25 – 14.40 1/16 A FINAL ( 15 MINUTES )
14.50 – 15.05 1/16 B FINAL ( 15 MINUTES )
15.35 – 16.05 40+ YEARS FINAL ( 30 MINUTES )
16.15 – 16.45 JUNIOR FINAL ( under 16 Yrs ) ( 30 MINUTES )
17.15 Team Managers Meeting
Sun, 22nd April 08.30 – 08.50  1/8 A FINAL ( 20 MINUTES )
09.00 – 09.20 1/8 B FINAL ( 20 MINUTES )
09.30 – 09.40 PRACTICE SEMIFINAL A ( 10 MINUTES )
09.45 – 09.55 PRACTICE SEMI FINAL B ( 10 MINUTES )
10.05 – 10.30 1/4 FINAL A ( 25 MINUTES )
10.40 – 11.05 1/4 FINAL B ( 25 MINUTES )
11.15 – 11.45 SEMIFINAL A ( 30 MINUTES )
11.55 – 12.25 SEMIFINAL B ( 30 MINUTES )
( Parc ferme car for the first 8th from Semifinal A result,
until Finish Semifinal B
13.30 – 13.55 DRIVERS A MAIN BUGGY FINAL PRESENTATION
14.00 – 15.00 A MAIN BUGGY FINAL ( 60 MINUTES )
15.30 PRICE GIVING ( ON TRACK )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Note :
1. Track will be watered daily after the track is closed in the evening
2. Schedule subject to change, due to Weather Condition or other circumstances.
3. Scheduled currently formatted on 150 Drivers.
4. There will be a driver’s regrade after Day 1 of 4 practice heat ranked on 3 best consecutive laps
5. Team Managers Meeting requires a representative from each country.

RULES

1/8th Scale I.C. Off-Road  : IFMAR RULE 2016
http://www.ifmar.org/pdf/rules/ifmar_wc_8th_offroad_2016V1.pdf

HOUSE RULES
1. All Drivers, Pit-Crew, Mechanics and Guess MUST wear shoes when entering venue area.
2. Children under 12 Years Old below are not allowed to enter as Guess/Spectators.
3. Tags must always be worn when entering Venue Area/Track Area.

 

TO DOWNLOAD INFORMATION OF FEMCA 2018 CHAMPIONSHIP, PLEASE CLICK LINK BELOW
https://drive.google.com/open?id=1YUl_fGEpG2zDl0e_J0uBpLsyod-dIXTl